SKINTIM Bazilika

Utca, házszám:

1065, Budapest, Révay köz 2.
Telefonszám

SKINTIM Hattyúház

Utca, házszám:

1015 Budapest, Hattyú u. 14. X. emelet
Telefonszám

SKINTIM Óbuda

Utca, házszám:

1032 Budapest, Bécsi út 77. földszint
Telefonszám

SKINTIM Újbuda

Utca, házszám:

1115 Budapest, Bartók Béla 98-102.
Telefonszám

SKINTIM Római

Utca, házszám:

1039 Budapest, Pünkösdfürdő utca 48.
Telefonszám

SKINTIM Fehérvár

Utca, házszám:

8000 Székesfehérvár, Palotai út 25.
Telefonszám

SKINTIM Boráros

Utca, házszám:

1095 Budapest, Lechner Ödön fasor 2.
Telefonszám

SKINTIM Győr

Utca, házszám:

9022 Győr, Batthyány tér 4.
Telefonszám

SKINTIM Debrecen

Utca, házszám:

4024 Debrecen, Batthyány utca 3.
Telefonszám

SKINTIM Budaörs

Utca, házszám:

2040 Budaörs, Mátra utca 46.
Telefonszám

Skintim Csepel

Utca, házszám:

1211 Budapest, II. Rákóczi Ferenc út 142.
Telefonszám

Skintim Tizenhárom

Utca, házszám:

1139 Budapest, Szegedi út 1.
Telefonszám

Skintim Szombathely

Utca, házszám:

9700 Szombathely, Kossuth utca 29.
Telefonszám

Nyílt levél Magyarország miniszterelnöke, Orbán Viktor részére

Nyílt levél Magyarország miniszterelnöke, Orbán Viktor részére

Tisztelt Miniszterelnök úr, 

Először is hadd fejezzem ki nagyrabecsülésemet az Ön és Magyarország kormányának emberfeletti munkája kapcsán. A koronavírus-járvány elleni küzdelemben az egész világ számára példát mutatunk. A közvetlenül a polgárok életét védő intézkedések mellett a gazdaságot megmenteni szándékozó lépéseik is legalább oly iránymutatók az európai politika számára, mint amilyen határozott és követendő a magyarországi álláspont a nemzetállamok szuverenitása és a migráció terén.

Mindazonáltal Hajas Lászlóhoz hasonlóan hadd forduljak önhöz magam is egy kéréssel. Ő, mint a Magyar Fodrász Kozmetikus Közhasznú Egyesület elnöke, én pedig mint a Skintim szépségszalonhálózatot üzemeltető cég tulajdonosa fogalmazom meg ezt a nyílt levelet. Azon intézkedések sora, amelyek a koronavírus-járvány kapcsán kialakult, várhatóan hosszú hónapokra elhúzódó gazdasági válság leginkább érintett szektorait kívánja segíteni, mondjuk ki, megmenteni, olyan döntések, amelyeket a történelemkönyvek kiemelt fejezetként említenek majd.

De hadd javasoljam az érintettek körét a szolgáltatóipar kis- és középvállalkozásaival is kibővíteni. Különösképp a fodrászokat, kozmetikusokat és műkörmösöket foglalkoztatókkal, beleértve a szépségiparban tevékenykedő egyéni vállalkozókat is. 

A szakma kiválóságai azon túl, hogy Magyarország jó hírét viszik a rangos versenyeken nyert díjak révén, az ország elsőszámú társalkodói, lelki karbantartói, véleményvezérei. Hiszen a fodrásznál, kozmetikusnál, műkörmösnél töltött idő nem csak a szépülésről, de a lelki feltöltődésről is szól.

A Skintim szépségszalonhálózat jelenleg három budapesti szalonnal működik, négy esztendő során legalább ötvenezerszer szolgáltuk ki vendégeinket. Időpontfoglalás nélkül igénybe vehető szolgáltatásaink révén megtehettük volna, hogy a válság haszonélvezőiként továbbra is nyitva tartunk. A kialakult helyzetben azonban a legfontosabb számunkra az egészség, a vendégeké és az alkalmazottjainké. 

Ezért döntöttünk úgy, hogy 2020. március 19-től nem nyitunk ki a járvány lecsengéséig. Kozmetikusainkat hazaküldtük, de a munkabérüket továbbra is álljuk. Mi senkit nem bocsátunk el, minden alkalmazottunk bejelentett munkaviszonya megmarad a válságos időszak alatt is, de szörnyű hallani más iparágak tömeges elbocsátási hullámairól. Pedig nálunk a fehér gazdaság nem lőzung, hanem a valóság, hiszen működésünk maximálisan transzparens. 

A Skintim mögött egy tőkeerős vállalkozás áll, a célunk, hogy újult erővel térjünk vissza a világjárványt követően. De ezek az idők most nem az üzletről szólnak, hanem az ÉLET-ről. Felelős vállalkozóként nem dönthettünk másképp, minthogy „túlszabályozva” magunkat, de megtesszük, ami tőlünk telhető, még a magyarországi járvány elején elejét vesszük annak, hogy mi adjuk tovább a fertőzést. 

Bízom benne, hogy Magyarország Kormánya megfontolja tehát, hogy a kedvezményezettek, az érintett iparágak körét kibővíti azon egyéni és társas vállalkozásokkal is, amelyek tevékenységi körei között szerepel a fodrászat, a kozmetikai vagy műköröm szolgáltatás, árbevételének döntő százalékát ezen iparágból érte el az elmúlt üzleti évben, esztendőkben. Ez a döntés megközelítőleg százezer családot is érinthetne az országban. Nagy megnyugvás lenne számukra mindez, hiszen a Skintim szalonokhoz hasonlóan az elmúlt egy hét során, az elvárthoz képest sorra zártak be a szalonok szerte az országban. Hiszen az orvosi ellátásokat követően talán ezen szolgáltatások során történik a legtöbb testi kontaktus, így hiába a megfelelő higiéniai védelem, ez sem jelent biztosítékot, hogy ne pont egy szépségszalon legyen a koronavírus gócpontja.

Pontosan a felelős állampolgári magatartás jeleként így igyekszik a szépségipar is hozzájárulni a járvány terjedésének megfékezéséhez, ezzel pedig elősegíteni, hogy minél hamarább újra visszatérhessünk a munkánkhoz. Tovább építve a példa nélküli fejlődést mutató magyar gazdaságot.

Köszönöm, ha fontolóra veszi kéréseimet, javaslataimat!

Tisztelettel,

Kalmár Tibor – Skintim tulajdonos